• Facebook icono social
  • Instagram
  • Icono social de Google
  • Twitter Round
  • flickr

Ballet Folklòric Sarrià - Esbart Sarrià

La  nostra història

L'Esbart va ser fundat l’any 1954 per Manuel Cubeles, però no va

realitzar la seva primera actuació pública fins a la festa de Sant

Josep de 1955. Quan el mestre Cubeles deixà l’Esbart després de

vuit anys, el 1962 se'n va fer càrrec un dels seus millors deixebles,

en Jordi Torres.

L’any 1976 l’Esbart canvià el seu nom pel de Ballet Folklòric

Sarrià – Esbart Sarrià en incorporar en el seu repertori

danses de Mallorca, València i d’altres països com Grècia,

Mèxic, Filipines, Israel i Perú.

Manuel Cubeles

Jordi Torres

Posteriorment, l’any 2007 es va fer càrrec de l’Esbart en Lluís Fabregat fins a l’octubre del 2015, any en què es va celebrar el 60è aniversari. Actualment dirigit per Manel Carpi, està format per un cos de dansa de més de vint ballarins i un grup de tècnics i col.laboradors. Compta també amb una escola de dansa, dirigida actualment per Alfons Bermejo.

Lluís Fabregat

Manel Carpi

Alfons Bermejo

L’Esbart Sarrià ha actuat en gran nombre de poblacions catalanes, així com a Andorra, i també a Còrdoba, Sevilla, Madrid, San Sebastián (Espanya), La Vall d’Aosta (Itàlia) i Nantes, Rezé, Fontenay le Compte, Bolou-Batteraux i St. Nazaire (França), entre d’altres.

El Ballet Folklòric Sarrià – Esbart Sarrià, és actualment un esbart de veterans i presenta un ampli programa de dansa popular per ballar en escenaris i en espais oberts. Al llarg de la seva història ha anat recollint i elaborant un ric llegat de músiques (el primer director musical de l’Esbart Sarrià va ser Joaquim Serra, gran recopilador i adaptador de músiques tradicionals catalanes al format de cobla), coreografies i vestuari, que constitueixen el patrimoni artístic que ofereix en les seves actuacions.