top of page

La  nostra història

L'Esbart fou fundat l’any 1954 per Manuel Cubeles, però no va

realitzar la seva primera actuació pública fins a la festa de Sant

Josep de 1955. Quan el mestre Cubeles deixa l’Esbart després de

vuit anys, el 1962, se'n fa càrrec un dels seus millors deixebles,

en Jordi Torres.

Manuel Cubeles

Manuel Cubeles

L’any 1976 l’Esbart canvia el seu nom pel de Ballet Folklòric  Sarrià – Esbart Sarrià en incorporar en el seu repertori danses de Mallorca, València i d’altres països com Grècia, Mèxic, Filipines, Israel i Perú.

Posteriorment, l’any 2007 en Lluís Fabregat s'encarrega de la direcció fins la celebració del 60è aniversari de l'entitat, a l'octubre de 2015. Pren el relleu Manel Carpi que referma l'activitat de l'Esbart amb la participació en la Roda d'Esbarts Veterants, i amb actuacions en festes populars com la Fira medieval del barri de l'Hospital a Olesa de Bonesvalls. 

El 2019, Alfons Bermejo, es fa càrrec de la direcció artística de l'Esbart que es caracteritza per un estil renovat, amb coreografies muntades ad hoc sobre una mescla de cançons populars. 

Actualment, Alfons Bermejo centra la seva activitat en la direcció de l'Esbart Infantil i Juvenil;  Ricard Bonfill és responsable de la direcció artística de l'Esbart Sarrià  i compta amb l'assessorament de Manel Carpi i Josep Solé. 

Alfons Bermejo
Manel Carpi

Manel Carpi

Alfons Bermejo

L’Esbart Sarrià ha actuat en gran nombre de poblacions catalanes, així com a Andorra, i també a Còrdoba, Sevilla, Madrid, San Sebastián (Espanya), La Vall d’Aosta (Itàlia) i Nantes, Rezé, Fontenay le Compte, Bolou-Batteraux i St. Nazaire (França), entre d’altres.

El Ballet Folklòric Sarrià – Esbart Sarrià, és actualment un esbart de veterans i presenta un ampli programa de dansa popular per ballar en escenaris i en espais oberts. Al llarg de la seva història ha anat recollint i elaborant un ric llegat de músiques (el primer director musical de l’Esbart Sarrià va ser Joaquim Serra, gran recopilador i adaptador de músiques tradicionals catalanes al format de cobla), coreografies i vestuari, que constitueixen el patrimoni artístic que ofereix en les seves actuacions.

bottom of page